Het blijft positieve coronatesten regenen in Zaanstreek-Waterland, 61 nieuwe gevallen brengen het totaal op 2081 besmettingen

Purmerend

Terwijl het land siddert en beeft bij de aankondiging van scherpere coronamaatregelen, blijven de positieve testen met tientallen tegelijk binnenstromen in Zaanstreek-Waterland. Tussen zondagmiddag en maandagmiddag waren dat er wederom 61.

De regio zit ook al geruime tijd ruim boven de signaalwaarde van zeven besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is het moment waarop het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu alarm slaat.

Maandagmiddag kwam die signaalwaarde uit op 18 besmettingen per 100.000 inwoners. Er moesten wederom enkele inwoners van Zaanstreek-Waterland met coronaklachten in het ziekenhuis worden opgenomen. Sinds het uitbreken van de pandemie afgelopen maart zijn 2081 inwoners van de regio besmet geraakt met het virus.

Corona laat zich met name in Zaanstad maar moeilijk beteugelen. Het afgelopen etmaal kwamen er wederom 34 besmettingen bij in de geplaagde gemeente. Sinds het begin van de crisis zijn dat er inmiddels 1043.

Edam-Volendam

De gemeente Edam-Volendam is een stuk kleiner, maar doet relatief gezien niet voor Zaanstad onder met 14 nieuwe geregistreerde besmettingen in een tijdsbestek van 24 uur, wat het totaal op 260 brengt. Purmerend staat met acht nieuwe positieve testen inmiddels op 425 geregistreerde coronagevallen.

Ook in de gemeente Waterland kwamen tussen zondagmiddag en maandagmiddag drie coronatesten positief terug, waarmee het virus tot nu toe bij 97 inwoners is vastgesteld. Wormerland kreeg met één nieuwe registratie het 73e coronageval sinds de pandemie begon. In Beemster, Landsmeer en Oostzaan werden sinds zondagmiddag geen nieuwe besmettingen geregistreerd.

Net binnen