KNRM-Den Oever schiet driekoppige bemanning van op Waddenzee omgeslagen catamaran te hulp, avontuur loopt goed af

Den Oever

Het KNRM-station Den Oever is woensdag in actie gekomen voor een driekoppige bemanning van een omgeslagen catamaran op de Waddenzee. Het avontuur liep goed af.

Het incident deed zich woensdag aan het eind van de middag voor op zo’n vijfhonderd meter afstand van het Monument op de Afsluitdijk. De Kustwacht gaf aan dat er drie personen aan boord waren, van wie er twee in het water lagen. Een van de opvarenden zou een hoofdwond hebben opgelopen. Om die reden is voor de zekerheid een ambulance opgeroepen.

Bij aankomst van de Johanna Margareta, de reddingboot van het station Den Oever, stonden twee van de opvarenden op een drijver van het omgeslagen vaartuig, een derde bevond zich in het schip. De drie mannen werden aan boord van de Johanna Margareta gebracht en omdat zij snel afkoelden, werd direct koers gezet naar Den Oever. Op het KNRM-station stond de ‘walploeg’ klaar om de drie over te nemen en te laten opwarmen in het boothuis. De Johanna Margareta keerde vervolgens terug naar de catamaran. Met hulp van het mosselvaartuig WR-10 werd het schip overeind gezet en naar de Waddenhaven gesleept. Nadat de drie opvarenden waren opgewarmd, keerden ze terug naar hun schip, aldus een woordvoerder van de KNRM-Den Oever.

Net binnen