Weer opstartproblemen voor Groen Geel, korfballers uit Wormer komen pas laat los van Sporting Delta

Dordrecht

Groen Geel leek woensdagavond op bezoek bij Sporting Delta weer in dezelfde valkuilen te stappen als afgelopen zaterdag in het duel met Tempo. De ploeg van trainer Daniël Harmzen ging vrij moeizaam van start, maar boekte nu uiteindelijk wel een ruime zege.

Na de teleurstellende wedstrijd tegen Tempo afgelopen weekeinde, kropen trainer Daniël Harmzen en assistent-trainer Thijs Muller van Groen Geel vrijwel onmiddellijk weer om de tekentafel om bij te schaven. Of de zege op hekkensluiter Sporting Delta een goede graadmeter is of Groen Geel nu wel stevig in het zadel zit, zal moeten blijken.

,,We hebben de boel met de ploeg onder een vergrootglas gelegd en daar kwam uit dat we wat beter moeten communiceren waar wij als trainers precies heen willen.’’ Het zal aanstaande zaterdag blijken in het uitduel met nummer twee Avanti of de ingeslagen weg van de ploeg van Harmzen de juiste is.

Groen Geel kwam aanvankelijk niet los van de Dordrechters. De ploeg van Harmzen liep steeds achter de feiten aan. Pas in de slotfase van de eerste helft ging de hoofdklasser uit Wormer eroverheen en boekte daarmee een nipte 7-8 voorsprong met rust. In de tweede helft kwam Sporting Delta al in de eerste minuut langszij, waarna Groen Geel zes keer op rij scoorde en eindelijk een gat sloeg. De ploeg van Harmzen bleef minimaal vier punten voorlopen op de tegenstander en kwam derhalve niet meer in gevaar.

Net binnen