Twee parachutisten gewond bij botsing in de lucht bij Paracentrum Texel [update & video]

© Foto’s: GLOCALmedia
1/4
De Cocksdorp

Twee parachutisten zijn maandagavond gewond geraakt nadat zij in de lucht met elkaar in botsing waren gekomen bij Paracentrum Texel in De Cocksdorp. Beide slachtoffers zijn met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Na de botsing zijn de twee parachutisten naar beneden gevallen en op de grond terecht gekomen. Over de hoogte waarop dit gebeurde, is nog niets bekend. Ook is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

De twee mannen zijn ’een stuk uit de lucht gevallen’, laat een politiewoordvoerder weten. Wat zich precies in de lucht heeft afgespeeld en op welke hoogte de botsing plaatsvond, is niet bekend.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto: GLOCALmedia

De politie trof de parachutisten in het gras aan op het landingsveld van het Paracentrum in De Cocksdorp. Onder meer medewerkers van het paracentrum hebben eerste hulp verleend.

In totaal zijn drie helikopters naar het vliegveld op het eiland gevlogen om hulp te bieden; twee van de traumadienst en één van de Kustwacht. Ook de politie, brandweer en een ambulance kwamen ter plaatse.

De slachtoffers, twee mannen, zijn met de traumahelikopter naar het VUmc in Amsterdam gebracht.

Net binnen