Dubbele nederlaag softbalsters Olympia tegen de koploper blijft zonder grote gevolgen

Rob Spierenburg
Enschede

Landskampioen Olympia Haarlem liep zaterdagmiddag in Twente tegen een dubbele nederlaag op waardoor tegenstander Tex Town Tigers zich de nieuwe koploper in de hoofdklasse van het softbal mag noemen.

In het eerste duel kruisten de pitchers Alyson Spinas (Olympia Haarlem) en Lindsey Meadows (TTT) de degens. Meadows won, nadat Spinas in de vijfde innings een honkslag van Lizzie Clarijs tegen kreeg. Uit de klap dwars door het midden scoorde Britt Vonk het enige punt van de wedstrijd.

In het tweede duel wist Olympia een vroege 2-0 achterstand nog wel goed te maken. Opnieuw was het de 39 jaar oude Meadows die de Haarlemsen dwars zat. Nu als hardhitter. Haar tweehonkslag bracht zowel Laura Wissink als Dinet Oosting over de thuisplaat: 4-2.

Hoewel Sparks maximaal profiteerde van de misstap van Olympia Haarlem door de dubbel te winnen van laagvlieger Amsterdam Pirates, was er geen reden om op de thuisbasis de vlag uit te hangen.

Daar zorgde de zware knieblessure van Maxime van Dalen voor die zij heeft overgehouden aan de Canadese trip met Oranje. ,,Er blijft ons dit seizoen weinig bespaard’’, treurde Peter van Dalen na de dubbele winst (5-1 en 8-7) op de Amsterdamsen. Komende week zal uit een MRI-scan blijken of Van Dalen dit seizoen nog in actie kan komen. De achterstand van Sparks op nummer twee Olympia Haarlem is met acht punten fors. Komende zondag treffen de twee kemphanen elkaar.

Het eindelijk weer eens complete Onze Gezellen knokte zich in eigen huis naar een knappe deling van de dubbel tegen het op de vierde plaats staande Neptunus. Met international Eva Voortman als pitcher waren de Rotterdammers in het eerste duel met 2-3 te sterk. In de tweede wedstrijd wist Onze Gezellen de ballen goed te raken en pakte met 4-2 de derde zege van het seizoen.

Rob Spierenburg

Net binnen