Met spoed gezocht; huurders sportcafé Koggenhal

Alex en Annelies Blokdijk hebben hun huurcontract ingeleverd. Ze bieden hun inventaris ter overname aan.
© Foto Marcel Rob
De Goorn

Met spoed gezocht; huurders voor het sportcafé van de Koggenhal in De Goorn.

De gemeente Koggenland biedt het etablissement ’per direct’ te huur aan, zo staat te lezen in een gemeentelijke publicatie.

Wie de uitdaging aangaat, heeft aan klandizie geen gebrek, stelt Koggenland in een wervende tekst. ’Het sportcafé beschikt over een volwaardige horecavergunning en een trouwe klantenkring. Niet alleen zaalsporters maar ook darters en biljarters weten het café goed te vinden. De nieuwe huurder krijgt de mogelijkheid de volledige inventaris over te nemen van de vorige huurders’.

De vorige exploitanten Alex en Annelies Blokdijk hebben onlangs de handdoek in de ring gegooid. Door het coronavirus viel een belangrijke inkomstenbron weg. Sportwedstrijden en trainingen gingen niet meer door en ook de talrijke evenementen werden geschrapt. Alex en Annelies hoopten de tien jaar in het sportcafé vol te maken, maar dat hebben ze op een seizoen na niet meer gered. De overbruggingsregeling die Koggenland bood, was volgens hen niet voldoende om het hoofd boven water te houden.

Koggenland daarentegen beweerde dat de gemeente ’wel degelijk coulance had getoond’, door ’viereneenhalve maand geen pacht in rekening te brengen’.

Omdat Alex en Annelies verder geen perspectief zagen, besloten zij hun contract te beëindigen.

Gegadigden die er wel brood inzien, kunnen contact opnemen met de gemeente Koggenland. Contactpersoon is Dieuwke Schuijtemaker van de gemeente Koggenland. Zij is te bereiken via 0229-548379 en d.schuijtemaker@koggenland.nl.