’Manifesto’s speeltuin’ van Hoorns poppodium gaat toch door: met koptelefoons

Tangarine is de eerste gast in ’Manifesto’s speeltuin’.
© Pr-foto
Hoorn

Manifesto dacht vorige week te beginnen met een reeks concerten in de naastgelegen Stadsspeeltuin De Speelhoorn, maar door miscommunicatie met de gemeente ging dat niet door. Na aanpassingen is er toch toestemming voor ‘Manifesto’s speeltuin’.

,,We kunnen nu geen concerten geven op onze eigen locatie, want met maximaal 28 man publiek komen we nooit uit de kosten’’, zegt programmeur Frank van den Berg. ,,Wij willen ons als podium toch laten zien.’’

Men dacht dat concerten buiten wel moesten kunnen en omdat Manifesto en De Speelhoorn beide onder Stichting Netwerk vallen, was de locatie snel gevonden. De gemeente was echter bang voor geluidsoverlast. Nu is afgesproken dat publiek de muziek via koptelefoons beluistert.

Als eerste stonden Johan Keeman en Marianne Ligthart op de planning. Zij spelen nu op 5 september. Vanavond komen Tangarine en Carel Brouwers naar De Speelhoorn. Hannah Mae en Jerney Kate treden zaterdag 22 augustus op. Elsa Birgitta Bekman en Lolo spelen vrijdag 28 augustus. De concerten zijn telkens van 19.30-23 uur. Meer informatie staat op www.manifesto-hoorn.nl.

Hoe Manifesto na deze reeks verdergaat, is nog de vraag, maar er zijn ideeën. ,,Het Bluescafé van Radio501 komt terug in oktober, november en december. Wij hebben een plan om Hoornse muzikanten te laten optreden voor die 28 man. Daar maken wij een professionele Youtubeopname van. Daar hebben de bands voordeel van en wij houden contact met onze vrijwilligers, de muzikanten en het publiek.’’

Net binnen