Coronatestlocatie op Texel opent maandag 17 augustus in De Bolder

Den Burg

Vanaf maandag 17 augustus is het mogelijk om op Texel een coronatest te laten uitvoeren. De testlocatie wordt ingericht in leer-werkbedrijf De Bolder in de Reijer Keijserstraat.

Deze is elke dag ongeveer een uur open. Diagnostisch centrum Starlet verzorgt de testen onder verantwoordelijkheid van de GGD. Er wordt uitsluitend op afspraak gewerkt.

De gemeente Texel en de lokale huisartsen hebben zich bij GGD Hollands Noorden beijverd voor een eigen testlocatie om de reisafstand voor de eilandbewoners te beperken. De GGD onderschrijft de noodzaak hiervan en voegt eraan toe dat er bovendien op dit moment erg veel toeristen op het eiland zijn. Het aanbieden van een test op het eiland moet de drempel verlagen om zich te laten testen als zich bij mensen op het eiland corona-gelieerde klachten voordoen.

Vanaf zondagmiddag 16 augustus is het mogelijk een afspraak in te plannen. De afspraken worden ingepland door het landelijke callcenter, dat te bereiken is via telefoonnummer 0800-1202. Dit telefoonnummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Ook kan via de website Rijksoverheid.nl/coronatest een afspraak worden gemaakt. Om een afspraak te maken is een DigiD noodzakelijk. Als blijkt dat de beschikbare capaciteit is bereikt, wordt ingepland op de dichtstbijzijnde andere teststraat van GGD Hollands Noorden.

Het streven is dat mensen die zich hebben laten testen binnen 48 uur worden gebeld met de uitslag. Tot die tijd mogen mensen hun huis of vakantieverblijf niet verlaten om zo eventuele verdere besmettingen te voorkomen.