Den Helder Suns krijgt met teruggekeerde routinier Tom Koopman en het talent van Stan van den Elzen weer meer kleur

Tom Koopman
© Archieffoto
Den Helder

Sinds zijn vertrek naar Bari kreeg Den Helder Suns bij momenten heimwee naar Tom Koopman. Zowel binnen de lijnen als tussen de muren van de kleedkamer. De terugkeer van een basketballer met leidinggevende capaciteiten wordt, net als de komst van talent Stan van den Elzen, door Peter van Noord met gejuich ontvangen.

De coach die de rentree in de eredivisie vanaf de basis begeleidde, tekende eerder al bij voor een vierde termijn. Hij signaleerde in het afgelopen seizoen, dat niet werd afgemaakt, bij herhaling een schakel die miste. Een ervaren speler die veranderingen op de vloer tijdig herkende en anticipeerde. Maar ook de boodschap van de coach niet was vergeten als de seconden wegtikten en de hectiek toenam. ,,Zijn achtergrond is een meerwaarde gebleken in het verleden en daar zullen wij andermaal graag een beroep op doen’’, laat Van Noord optekenen.

Zelf kijkt de speler die in zijn Helderse periode de aanvoerdersband droeg, al net zo zeer uit naar de hereniging. ,,Ik heb een voortreffelijke tijd gehad in Bari maar mede om privéredenen wilde ik graag terug’’, aldus Koopman die van 2017 tot 2019 ook voor de Suns uitkwam en als een ambassadeur geldt waar het om hard werken en teambasketbal gaat.

Naast de expertise van de power forward van 2 meter 03, wordt de selectie, waar eerder de blijvers Boyd van der Vuurst de Vries, Yarick Brussen, Nino Gorissen en aanwinst Ben Kovac werden gepresenteerd, uitgebreid met Stan van den Elzen. Zijn driejarige verbintenis bij Den Bosch liep af en een evaluatiegesprek maakte duidelijk dat de concurrentie groot is voor de 20-jarige guard/forward die alle nationale jeugdselectie doorliep. Vereerd met de interesse van clubs viel zijn keuze op Den Helder. Van Noord: ,,Wij krijgen er een jonge hond bij die gretig is en goed in het totaalplaatje past, zowel sportief als persoonlijk. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, zit goed in de lengte met zijn 196 cm en zal de concurrentie aangaan met de zogenaamde gevestigde orde. Hij kan zich op verschillende vlakken verbeteren en dat hebben wij ook goed doorgesproken.’’

Net binnen