Politie zoekt naar grijze Mazda3 in onderzoek naar dood 14-jarige Tamar uit Marken

© Politie
MARKEN

In het onderzoek naar de dood van de 14-jarigeTamar uit Marken is de politie op zoek naar een grijze Mazda3. Op camerabeelden is te zien dat de auto in de nacht van vrijdag op zaterdag om 3.09 uur de parkeerplaats aan de Kruisbaakweg op Marken oprijdt. Het stoffelijk overschot van het meisje werd rond 4.00 uur gevonden aan de Waterlandse Zeedijk in Zuiderwoude.

Rond 5.30 uur stappen er twee personen uit de auto en bekijken de voorkant van de auto. Daarna stappen ze weer in de auto en rijden Marken binnen. De desbetreffende personen worden verzocht zich te melden bij de politie.

„Wij zijn op zoek naar mensen die de auto herkennen en het voertuig hebben zien rijden voor of na 25 juli”, meldt een politiewoordvoerder in een video. Het model is gebouwd tussen 2010 en 2014 en heeft witte kentekenplaten.

„Het kenteken is echter niet te lezen en we weten op dit moment dan ook niet uit welk land het voertuig komt. In een groot aantal landen in onder meer Duitsland en Oost-Europa worden witte kentekenplaten gebruikt. In sommige gevallen zijn ook Nederlandse kentekens wit.”

Daarnaast schakelt de politie de hulp in van automonteurs of mensen die werken in de autobranche. De aanleiding is drie kunststof voorwerpen die zijn aangetroffen in de berm op de Waterlandse Zeedijk.

Het gaat om een kunststof dopje, waarvan de politie zich afvraagt waar het voor wordt gebruikt. Daarnaast zijn er twee kleine kunststof deeltjes aangetroffen. Ook van deze deeltjes wil de politie weten waar ze van afkomstig zijn.

© Politie

Lees ook: Het stormt in de hoofden van Markers na het verlies van 14-jarig dorpsgenootje; ’Tamar was een rustig meisje’ | Marken in diepe rouw na overlijden 14-jarige Tamar. Eilandbewoners zitten vol vragen: ’Het verdriet is met geen woorden te beschrijven’

Net binnen