Dief grijpt dure e-bike uit fietsenwinkel en gaat er met buit en handlanger vandoor in rode Citroën C1, wurggreep voor omstander die hen achtervolgde

Alex Koks van Koks Tweewielers uit Nieuwe Niedorp, waar een dure e-bike uit de showroom werd gestolen.© Foto Marc Moussault

Christian Sier
Nieuwe Niedorp

Bij Fietsenwinkel Koks Tweewielers in Nieuwe Niedorp is dinsdagochtend een elektrische fiets ter waarde van 4.500 euro uit de etalage gestolen. Eigenaar Alex Koks denkt dat de dief en zijn handlanger eerder hebben geprobeerd in te breken bij een naburige winkel.

Een man met een geschatte leeftijd van rond de dertig liep op dinsdagochtend de fietsenwinkel Koks Tweewielers in Nieuwe Niedorp binnen en nam zonder te betalen een fiets uit de etalage mee. Volgens eigenaar Alex Koks gaat het om een witte e-bike van het merk Koga. De elektrische fiets heeft een waarde van 4500 euro en is een van de duurdere fietsen die in de zaak in winkelcentrum Winkelhart te koop staan.

Omstanders

Koks rende de man achterna met een groepje omstanders. De dader laadde de fiets in een kleine rode Citroën die werd bestuurd door een mannelijke handlanger. De twee mannen reden weg en probeerden Koks in hun ontsnappingspoging nog aan te rijden, zegt hij. Een andere omstander die de mannen met zijn auto achtervolgde werd volgens Koks door een van hen in een wurggreep genomen. De fietsenhandelaar zegt dat de daders uit de auto stapten, op de man afstapten en met geweld probeerden zijn autosleutel af te pakken.

Volgens de politie reden de daders weg in een Citroën C1, met een kenteken dat begint met KB-586. Via Burgernet ging een melding uit, maar de daders wisten te ontkomen. De overval is vastgelegd op camera. ,,Wij zijn heel erg geschrokken’’, zegt Koks. De twee daders zijn nog niet gearresteerd, aldus Koks. De wijkagent van dienst was niet bereikbaar voor commentaar.

(Tekst gaat door onder de foto)

Etalage Koks Tweewielers in Nieuwe Niedorp. Waar de kratjes nu staan, stond de gestolen fiets.© Foto Marc Moussault

Koks denkt dat de daders ook verantwoordelijk zijn voor een inbraakpoging bij de tabakszaak in het winkelcentrum in Nieuwe Niedorp, die vorige week plaatsvond in de nacht van donderdag op vrijdag. Ze zouden volgens Koks te zien zijn op camerabeelden die die nacht zijn gemaakt. Daarop zijn twee mannen met capuchons te zien die schuilen achter een stapel kratten. De identiteit van deze mannen is nog niet bekend.

De gesloten fiets is een e-bike van Koga ter waarde van 4500 euro© Foto Koks Tweewielers

Net binnen