Premium

NJK in Hilversum toont aan dat er genoeg tennistalent is in Nederland, maar er is meer voor nodig om te slagen: ’Kiki zo’n mooi voorbeeld voor deze generatie’

Soester Abel Forger ’redde’ zijn vijftiende verjaardag met een zwaarbevochten winst in het dubbelspel, aan de zijde van concurrent en goede vriend Kyvan Rietkerk.
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Hilversum

Als een boer met kiespijn poseert Guy den Ouden met een bos bloemen en de beker van de tweede plek aan de zijde van Stijn Pel, van wie hij zojuist in een bloedstollende finale met 6-7 (5), 6-4 en 7-5 heeft verloren. De runner-up kreeg drie matchpoints, maar wist er daarvan niet één te verzilveren en moest na een regenbreak alsnog de zege aan zijn rivaal laten.

De gedrevenheid spat ervan af bij de finalisten van de nationale tenniskampioenschappen voor junioren, op de banen van het Tulip Tennis Center in Hilversum, waar deze zaterdag de titels in de categorieën tot en met 16 en tot en met 18 jaar worden verdeeld. Het is voor de jonge talenten dé kans om zich in een illuster rijtje te scharen. Onder de oud-winnaars van het NJK bevinden zich diverse voormalig wereldtoppers. Van Tom Okker tot Richard Krajicek, van Betty Stöve tot Brenda Schultz en van Jacco Eltingh tot Sjeng Schalken en Martin Verkerk.

Net binnen