Premium

Said Akchich richt zich bij BZC weer volledig op carrière als voetballer: ’Dat trainerschap, daar ben ik wel even klaar mee’

Met het verbouwen van zijn woning houdt Said Akchich zich fit: ,,Met mijn spierkracht zit het wel goed.’’
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Hilversum

Regelmatig klinkt de gulle lach tijdens het gesprek. Said Akchich is een vrolijke jongen, die steeds zegt dat plezier de basis is van het voetbal. Komend seizoen trekt fusieclub BZC’13 profijt uit het altijd opgeruimde humeur van de handige aanvaller. De laatste twee jaar was hij actief bij ’t Gooi, één seizoen succesvol hoofdtrainer met een kampioenschap en door blessures een minder prettig jaar als speler.

Akchich is 33 en na vele omzwervingen in de regio (FC Hilversum, Zuidvogels, Loosdrecht, OSO en meest recent dus ’t Gooi), landt hij nu op ’t Jagerspaadje. „De reden voor mijn vertrek bij ’t Gooi? Ik ben daar trainer geweest van in feite een groep van een man of zestig, 24/7. Een drukke en mooie tijd, ik kijk daar met veel plezier op terug. Ik wilde weer gaan voetballen en dat is niet zo’n succes geworden, mede door blessures. Ik heb gedacht: wat ga ik doen? Ik wilde er gewoon tussenuit, dat was een keuze voor mezelf. Ik heb heel veel vriendschappen opgebouwd bij ’t Gooi en ik sluit niet uit dat ik er ooit nog terugkeer om in een vriendenteam te voetballen. Maar voor nu was dit voor mij persoonlijk de beste beslissing.”

Net binnen