’We hebben er heel veel zin in om onze ’schatten’ weer te laten zien aan het publiek’; Natuurmuseum in Zaandam kan eindelijk ook open

Duurzaamheid staat centraal op de expositie ’Deur dicht, licht uit!’.
© Foto Natuurmuseum E. Heimans
Zaandam

Natuurmuseum E. Heimans kan eindelijk ook weer de deuren openen. Vanaf komende zondag kunnen bezoekers, volgens de RIVM-richtlijnen, terecht aan de Thijssestraat 1 in Zaandam.

Door de coronamaatregelen is het natuurmuseum een aantal maanden dicht geweest. In april werd het gebouw ook nog eens getroffen door een (aangestoken) brand die naar omstandigheden beperkte schade tot gevolg had. „We hebben er heel veel zin in om onze ’schatten’ weer te laten zien aan het publiek’’, laat directeur Paul Laport weten.

Vogelspin

Elke zondag kan de tentoonstelling ’Deur dicht, licht uit!’ wordt bezocht. Kinderen kunnen opdrachten doen en op die manier van alles leren over groene energie, afvalscheiding en andere leuke weetjes. Daarnaast is uiteraard de vaste expositie te bekijken met onder meer drie verschillende soorten wandelende takken, vissen uit eigen sloot én uiteraard de vogelspin.

Wie wil komen moet vooraf reserveren via de website www.zaansnatuurmilieucentrum.nl of via evenementen.znmc.nl. Maximaal twintig bezoekers zijn welkom tussen 13 en 14.30 uur en tussen 15 en 16.30 uur. De entreeprijs bedraagt vier euro voor kinderen vanaf drie jaar. Volwassenen en begeldeiders hebben gratis toegang. Dat geldt ook voor de ’Vrienden van het ZNMC’.

Net binnen