Premium

Celstraf voor fiscaal jurist die gezin uit Heiloo een half miljoen wilde afpersen. ’We grijpen jou, je kinderen, je zuster of moeder of wie dan ook’

De rechtbank in Alkmaar veroordeelde fiscaal jurist Paul B. tot vijftien maanden cel voor wapenbezit en afpersing van een gezin in Heiloo.
© Archieffoto
Heiloo

De man die een gezin uit Heiloo via Whatsapp bedreigde en een half miljoen euro eiste, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan acht voorwaardelijk. Dat blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Alkmaar.

De berichten waren gericht aan een succesvol zakenman in Heiloo en zijn gezin. De rechtbank acht bewezen dat fiscaal jurist Paul B. (41) uit Amstelveen de man is die minstens drie berichten via Whatsapp gestuurd heeft naar de moeder van het gezin, met teksten als: ’Jouw man heeft geld van een hele nare groep gestolen. Zeg tegen hem dat hij contact legt en betaalt. Of je kan wachten tot we komen en niet meer gaan praten’ en ’We grijpen jou, je kinderen, je zuster of moeder of wie dan ook’. Ook de naam van de basisschool van de kinderen werd genoemd.

Net binnen