Nieuw Molenmuseum op Zaanse Schans opent op 31 juli: ’Molens onlosmakelijk verbonden met de Zaanstreek’

Het nieuwe Molenmuseum op de Schans.
© Foto Zaansche Molen
Zaanse Schans

De opening is met meer dan een maand vertraagd vanwege coronamaatregelen, maar het Molenmuseum aan de Kalverringdijk op de Zaanse Schans wordt op de laatste dag van juli eindelijk open gesteld voor publiek.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kon de eerder geplande officiële opening van ’De Wereld van Windmolens’ op 18 juni niet doorgaan. In plaats van een officieel en groots openingsmoment is gekozen om het Molenmuseum vanaf 31 juli open te stellen voor het grote publiek. Een officiële opening volgt later dit jaar. Ook is er ruimte voor circa vijfhonderd bezoekers, in plaats van 1000 tot 1500. Binnen vastgestelde tijdsloten kan het museum bezocht worden.

Industriemolen

Algemeen manager van vereniging De Zaansche Molen en voormalig directeur van de Zaanse Schans, Peter-Jan van Steenbergen: „Windmolens zijn onlosmakelijk verbonden met deze regio. De Zaanstreek is het oudste industriegebied ter wereld en totaal hebben hier meer dan 1100 molens gestaan en gedraaid. Acht van deze industriemolens staan hier op de Kalverringdijk. Mede hierdoor is de windmolen-experience ’Wereld van Windmolens’ tot stand gekomen.”

Meer informatie: www.zaanschemolen.nl.

Net binnen