Premium

Het Noord-Hollandse Porsche-team GP Elite werkt in een bubbel tijdens Formule 1-wedstrijden in Oostenrijk. ’Naar Max Verstappen kunnen we alleen zwaaien’

De monteurs van GP Elite zijn in hun eigen bubbel aan het werk in de pit van de Red Bull Ring, voor de deuren van het Formule 1-team van Renault.
© Foto PR
De Rijp

Het Noord-Hollandse raceteam GP Elite had zich het debuut in de internationale Porsche Supercup iets anders voorgesteld. De Grand Prix van Zandvoort had het hoogtepunt moeten worden, maar de eerste wedstrijden waren de afgelopen twee weekenden pas tijdens de Formule 1-races op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Voor vijf auto’s mogen er maar twintig teamleden op het circuit zijn, iedereen moet om de vier dagen getest worden op corona. „Maar het geluid van de brullende motoren maakt een hoopt goed”, vertelt teammanager Robert van Teijlingen.

GP Elite is van een klein raceteam uit Purmerend uitgegroeid tot een volwaardig racebedrijf met als hoofdzetel De Rijp, dat zich niet alleen richt op de Supercup, maar ook op verhuur van raceauto’s, begeleiding en training.

Net binnen