Premium

Het boerenstalletje van Richelle en Jan in Landsmeer leeggeroofd, maar er is nog hoop: ’We zijn in gesprek, ook met een bedrijf dat ons gratis camera’s wil geven’

Richelle ter Haak, zoon Kyan Wals en boer Jan Kaaij bij de boerderij en de groentekar.
© Foto Pascal Fielmich
Landsmeer

Verse knoflook, eieren en aardappelen: gewilde streekproducten die te koop waren bij het boerenstalletje van boer Jan Kraaij en buurvrouw Richelle ter Haak in Landsmeer. Totdat afgelopen dinsdag op klaarlichte dag hun kar op de Van Beekstraat werd leeggeroofd, inclusief het muurvaste geldkistje: „Iemand heeft ons in de gaten gehouden en de roof helemaal uitgekiemd.”

„Jan en ik wonen allebei op een boerderij en toen de coronacrisis begon, leek een groentestalletje een leuk idee om ook Jan zijn zus haar aardappelen te verkopen, daar had ze een overschot van. Er is geen groenteboer meer in Landsmeer en we zitten aan het randje van Landsmeer, dus Amsterdammers kunnen ook makkelijk langsrijden. Zo ging dat, en het ging zo goed dat we de kast aan de weg hebben aangevuld met eieren, verse geitenkaas van een bevriende boer, broccoli, bloemkool, uien, knoflook - noem het maar op”, vertelt Richelle.

Net binnen