Wielrenner uit Bergen overleden bij aanrijding in Zuidoostbeemster (update)

De politie doet onderzoek op de plek van het ongeluk.
© Foto DNP.NU
© DNP.NU
1/3
Zuidoostbeemster

Een 52-jarige wielrenner uit Bergen is maandag aan het einde van de middag overleden bij een ongeluk op de Purmerenderweg in Zuidoostbeemster.

Het slachtoffer kwam even voor 18:00 uur in botsing met een bedrijfsbusje. Door de klap belandde hij in de sloot naast de weg. Omstanders haalden hem uit het water en probeerden hem te reanimeren. Daarna rukten meerdere ambulances uit, en ook een traumahelikopter landde in de buurt van de plaats van het ongeluk.

© DNP.NU

Inmiddels is duidelijk dat de pogingen om de man te reanimeren tevergeefs zijn geweest. Hij is overleden, bevestigt ook de politie. Een lijkwagen kwam ter plaatse om het lichaam mee te nemen.

Het lijkt erop dat de wielrenner van achter door de automobilist is aangereden. De Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk. In verband hiermee was de Purmerenderweg afgesloten. Dinsdag maakte de politie bekend dat de bestuurder, die na het ongeluk werd aangehouden, niet onder invloed was van alcohol.

Het komt bij een dodelijk ongeval overigens vaker voor dat de andere bestuurder wordt aangehouden en/of mee moet naar het politiebureau om verhoord te worden. Dit houdt niet automatisch in dat er sprake is van schuld.

© DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen