Vader die basisschool binnenreed was woedend over groepsindeling zoon

© DNP.NU
Grootebroek

De 55-jarige man uit Grootebroek die woensdagavond bij basisschool ’t Palet naar binnen reed, was boos over de groepsindeling voor volgend schooljaar.

Dat is in de loop van de dag duidelijk geworden, aldus voorzitter Jan van Berkum van Stichting Trigoon, waar ’t Palet onder valt. De zoon van de Grootebroeker zat net als zijn beste vriend in groep zeven. De school had besloten dat de jongens het laatste jaar niet langer bij elkaar in de klas zouden zitten. ’t Palet heeft volgend jaar vier groepen acht.

Tweede gesprek

,,Dat paste beter bij de klassenindeling en de onderwijsondersteuning die de kinderen nodig hebben’’, aldus Van Berkum. De ouders van de jongens waren het hier na een gesprek hierover niet mee eens. Een tweede gesprek met de moeder leek meer begrip te kweken. Niettemin besloot de vader twee dagen later op de avond dat groep 8 het afscheid had, verhaal te halen door met zijn auto de school te rammen.

Bestuursvoorzitter Jan van Berkum staat de pers te woord voor de vernielde school.

Bestuur, directie en team hebben het moeilijk met de situatie. Zij hebben vooral te doen met de jongen, die volgend jaar nog een jaar naar school moet. Daarover zijn gesprekken gaande, ook met de moeder van de jongen.

Bonte hond

Van Berkum: ,,De vraag speelt nu hoe we dit gaan oppakken. Er zijn een aantal opties: hij kan op deze school blijven, maar we willen niet dat hij volgend jaar de bonte hond wordt vanwege zijn vader. Of hij gaat naar een andere school van deze stichting, die hetzelfde onderwijs kan bieden. Daarover moeten wij een wijs besluit nemen, gelukkig hebben we daar de juiste mensen voor. Je moet zoiets niet met de botte bijl oplossen.’’

Lees ook: Joshua besprong man die basisschool ’t Palet binnen reed: ’Als vader ben ik heel boos’

Het is vooral aan directie en team van ’t Palet om te besluiten wat voor iedereen de beste oplossing is gezien de ernst van de situatie. ,,Het afscheid van de andere groepen, donderdagavond, gaat in ieder geval door. Daar ben ik heel blij mee. Ik bewonder de veerkracht van het team van ’t Palet.’’

Lees ook:

Grootebroek in shock nadat auto basisschool ’t Palet binnenrijdt: ’Wat had er niet kunnen gebeuren?’

Automobilist die school binnenreed in Grootebroek deed dat met opzet

Net binnen