Inval van politie, douane en Defensie in woning Eemnes [update]

© Caspar Huurdeman
Eemnes

In een woning aan de Beukeboomstraat in Eemnes is donderdagochtend rond zes uur een inval gedaan door politie, douane en Defensie. De hele ochtend werd het pand doorzocht.

Naar verluidt heeft de inval te maken met drugscriminaliteit. Medewerkers van Defensie zijn de woning ingegaan met scheppen. Defensie beschikt over specialisten in het opsporen van verborgen ruimtes in gebouwen en voertuigen. Met prikstokken en een detector werd de achtertuin van het huis onderzocht.

Volgens een woordvoerder van de landelijke eenheid van de politie is de inval onderdeel van een ’lopend onderzoek’. Op nog zes of zeven plaatsen elders in het land zijn donderdag invallen gedaan, aldus de woordvoerder. Daarbij zijn meerdere arrestaties verricht en spullen in beslag genomen. De verdachten zitten in beperkingen, wat wil zeggen dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Vrijdag komt de politie met meer informatie naar buiten.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Caspar Huurdeman

Het pand in de rustige Beukeboomstraat in de Eemnesser wijk Zuidpolder viel al langere tijd op doordat er geregeld een of meer peperdure auto’s (onder meer een Lamborghini) voor de deur parkeerden. In een aantal gevallen hadden die groene kentekenplaten (garagenummers). Ook opvallend is dat in het slechts een jaar oude huis heel wat is geboord en getimmerd. De luxaflex zat altijd dicht.

De woning werd door de politie al enige tijd geobserveerd. Het hele onderzoek - ook elders in het land dus - liep al ongeveer een jaar.

Naar verluidt werd het huis aan de Beukeboomstraat gehuurd door in elk geval een man. Onduidelijk is of er ook een vrouw en een kind woonden of af en toe verbleven. Het pand is eigendom van een echtpaar uit Laren, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Huis-een-huis-blad De Stad Amersfoort meldt dat op bedrijventerrein De Wieken in die gemeente ook een inval is gedaan, namelijk in een verhuurde loods.

© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman

Net binnen