BankGiro Loterij biedt volgens de Consumentenbond de meeste kans op miljoenenprijs

© Foto BankGiro Loterij

Deelnemers aan de BankGiro Loterij hebben de meeste kans om een prijs van een miljoen euro of meer in de wacht te slepen. Dat becijferde de Consumentenbond, die de winstkansen bij de belangrijkste Nederlandse loterijen op een rijtje zette.

De kans op zo’n grote prijs is wel klein: 1 op 790.499. Bovendien moet over die prijs nog wel kansspelbelasting worden betaald, waardoor er ’slechts’ 699.000 euro overblijft. Wie de meeste kans wil maken op een miljoen euro netto kiest voor het Miljoenenspel. Daar is de winkans 1 op 2,5 miljoen.

Consumenten die meespelen met de Staatsloterij hebben de meeste kans op een prijs (1 op 2). Maar de grootste winkans betekent niet automatisch ook winst. Wie speelt om winst te maken, kan het beste Krasloten 24 Karaat Cash kopen. Bij deze loterij is de kans op een prijs die groter is dan de inleg (vijf euro per lot) het grootst, namelijk 1 op 4,8.

Grootste prijs

De grootste prijs valt te winnen bij de Eurojackpot. Daar kan de hoofdprijs oplopen tot wel 63 miljoen euro. De kans om die te winnen is echter minimaal: 1 op 95.344.200. De hoofdprijs is wel bruto, maar ook na belastingaftrek blijft er met ruim 44 miljoen nog genoeg over. De enige loterij die qua hoofdprijs aan dat bedrag kan tippen, is de Oudejaarsloterij. De winkans is daar met 1 op 4,7 miljoen flink groter. Nadeel is wel dat die loten met 30 euo per stuk ook flink aan de prijs zijn. Bij de Eurojackpot spelen deelnemers al voor 2 euro mee.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Net binnen