Premium

’Miauw!’ zegt op de schoot spinnende robotpoes: de bewoners van Samen blij met een extra beetje aandacht [video]

Robert Kleimeer maakt somatisch Magnushof-bewoonster Lineke Meijer blij met een van de gloednieuwe robotpoezen. Links koestert revalidatiecliënte Alie Eriks een van de nieuwe knuffelpoppen.
© Foto Marc Moussault
Schagen

’Nee, deze krijg je niet meer terug hoor. Die blijft bij mij!’, roepen Lineke Meijer en Alie Eriks. Ze zitten in hun rolstoel bij de ingang van verpleeghuis Magnushof, de een met een knuffelpop op schoot en de ander met een robotpoes. Deze zo goed als echte robotpoezen en knuffelpoppen worden vanaf nu ingezet om cliënten en bewoners van Woonzorggroep Samen de komende tijd een extra portie warmte en gezelschap te brengen.

De aanwinsten voor Samen werden dinsdag geschonken door Robert Kleimeer en Co Wiskerke aan welzijnsregisseur Anja Dijkstra van Samen, zowel bij verpleeghuis Magnushof in Schagen en bij woonzorgcentrum Lelypark in Wieringerwerf. ,,De superzacht aanvoelende robotpoezen en knuffelpoppen zijn bedoeld voor zes van onze locaties waar wij zorg verlenen aan mensen met dementie. Die krijgen er allemaal twee in huis en waar mogelijk rouleren we ermee.’’

Net binnen