Premium

Chips moet ook lekker zijn als het zeewier is

Willem Sodderland hoopt komende jaren steeds meer zeewierproducten op de markt te brengen.
© Foto Marco Okhuizen

Allemaal leuk en aardig, dat duurzame karakter van zeewier, en mensen begrijpen ondertussen best dat het gezond is. Willem Sodderland, producent van voedingsmiddelen waar zeewier in zit, ziet de uitdaging juist niet meer in het wijzen op die eigenschappen. ,,Om het toegankelijker te maken voor een groot publiek, moet je ervoor zorgen dat het zo min mogelijk afwijkt van wat mensen gewend zijn.”

Dus: de zeewierwrap moet net zo goed zijn op te rollen als de normale wrap en de zeewierchips moet net zo smaken als de gewone chips. Ook niet onbelangrijk: je moet er niet veel meer moeite dan normaal voor hoeven doen om zeewier aan je gerecht toe te voegen. Met die missie is Sodderland in 2015 gestart met het verwerken van zeewier in voedingsmiddelen. Daarnaast bleef natuurlijk van belang dat zeewier een bron van eiwitten en ijzer is. Daarmee maakt het onderdeel uit van een gezond voedingspatroon.

Net binnen