NK inlineskaten op het ’gloednieuwe asfalt’ van circuit Zandvoort

© Archieffoto EPA
Zandvoort

Schaatsbond KNSB houdt de Nederlandse kampioenschappen inlineskaten op het vernieuwde circuit van Zandvoort. Het evenement met daarin het NK Marathon en de 100 meter sprint moet plaatsvinden op 29 augustus, meldt de bond.

„Hoe mooi is het om een NK inlineskaten te kunnen houden op dat gloednieuwe asfalt, terwijl daar nog geen race verreden is”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB. „Ik was er zelf bij toen de EK inlineskaten werden gehouden op het F1-circuit van Lagos in Portugal. Dat was echt heel bijzonder en wat mij verbaasde was hoe enorm snel daar gereden werd.”

De KNSB kan het evenement organiseren op 29 augustus, omdat het kabinet afgelopen woensdag aankondigde dat sportwedstrijden weer toegestaan zijn vanaf 1 juli. „Geweldig natuurlijk, we kunnen weer los”, zegt Scheperkamp die aanvankelijk rekening had gehouden met wedstrijden na 1 september.

In het weekend van 21-23 augustus staan in Heerenveen en Wolvega de NK baan en NK weg op het programma. Zowel bij die NK’s als bij de NK in Zandvoort is publiek toegestaan, mits toeschouwers op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. „Dat wordt voor de overdekte piste in Heerenveen nog een uitdaging, daar kunnen we maximaal 250 toeschouwers ontvangen”, zegt Scheperkamp. „Langs het circuit hebben we ruimte genoeg.”

Internationale kampioenschappen zijn bij het inlineskaten afgelast voor 2020. De WK in Colombia, die voor september op de agenda stonden, zijn verplaatst naar 2021.

Net binnen