Droom van spits Reda Kharchouch komt nu wel uit: hij vertrekt van Telstar naar Sparta

Velsen-Zuid

Reda Kharchouch speelt volgend seizoen bij Sparta. Hij wordt overgenomen van Telstar.

Kharchouch stond in de winterstop ook al op het punt om een transfer te maken naar Sparta. De overgang liep stuk over de hoogte van de transfersom. Kharchouch sprak toen van een droom die in duigen viel.

,,Dit is een mooie stap voor Reda” start trainer en technisch directeur Andries Jonker. ,,Als iemand zich zo weet te ontwikkelen in zo’n korte periode, dan weet je dat er interesse komt. Ik ben voor Reda erg blij dat Sparta hem ook na de winter is blijven volgen en dat hij zijn voeten heeft laten spreken. Bij Sparta komt hij op een hoger niveau te voetballen. Het is nu aan Reda om de voetbalwereld te laten zien dat hij het ook op een hoger niveau aankan.”

Lees ook: Telstar verliest met transfer Reda Kharchouch naar Sparta niet alleen topscorer maar ook innemende persoonlijkheid: ’Ik voel mij verantwoordelijk voor de jongetjes in de buurt’

Jonker geeft aan al een lijstje klaar te hebben liggen met mogelijke vervangers voor Reda Kharchouch. Hij verwacht dat het nog wel even duurt voor Telstar een nieuwe speler binnen heeft. ,,Van de transferopkomst blijft niet zo heel veel over. Spelers voetballen hier voor een klein salaris. Bij een transfer houden de speler en de zaakwaarnemer iets over aan de opbrengst. Ook het spelersfonds van de witte welpen houdt er iets aan over. Dus het is niet zo dat het volledige bedrag meteen in een nieuwe speler kan worden geïnvesteerd. Het zijn zorgwekkende tijden voor de club. We hopen dat er nog een paar spelers bij kunnen komen voor volgend seizoen, daar nemen we uitgebreid de tijd voor.”

Kharchouch tekent voor twee jaar. ,,Reda is een jongen die al snel onze aandacht trok", zegt technisch directeur Henk van Stee van Sparta. "Zijn scorend vermogen viel op, maar het is ook een jongen met een goede mentaliteit. Hij kwam van de amateurs naar Telstar en paste zich vrijwel meteen aan dit niveau aan. Wij geloven dat hij ook de stap naar de eredivisie kan maken. In de winterstop hebben we al geprobeerd hem te contracteren, maar toen kwamen we niet tot een akkoord met Telstar. We zijn heel blij dat het nu wel gelukt is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen