Cadeautje Budget Energie van Bart de Beurs blijkt een forse sigaar uit eigen doos te zijn

Sigaar uit eigen doos.
© Foto 123RF

Blijdschap en ergernis kunnen heel gemakkelijk in elkaar overgaan.

Bart de Beurs uit Soest koopt een tv bij MediaMarkt waar een verkoper van Budget Energie hem 87,50 euro korting kan geven als hij klant bij hen wordt. Een bekende en ook tamelijk succesvolle actie van het energiebedrijf, want in ruim twee jaar zijn zo meerdan 200.000 klanten geworven.

De Beurs meldt de verkoper dat hij al klant is bij hen, maar dan via het collectief van Vereniging Eigen Huis. Hij krijgt niettemin het advies om over te stappen en rechtstreeks klant te worden, wat minimaal even goedkoop is. Vanwege die 87,50 euro korting op zijn tv stemt hij toe, maar van zijn blijdschap blijft niks over als het contract rond is. Eerlijk gezegd nogal onhandig, leest hij dat pas goed door als de wettelijke 14 dagen bedenktijd voorbij zijn, omdat hij volledig op de informatie van de verkoper vertrouwt. Maar als hij vervolgens bericht van Eigen Huis krijgt en gaat rekenen, ontdekt hij dat hij zichzelf door de overstap op jaarbasis zo’n 300 euro tekort doet. Bovendien heeft hij zich voor drie jaar vastgelegd, terwijl hij altijd een jaarcontract heeft. De Beurs vindt dat hij niet eerlijk is voorgelicht en wil terug naar het collectief. Kan niet, meldt Budget Energie hem echter.

Daarmee is de kous niet af. Wij vragen het energiebedrijf hoe dit kon gebeuren en om zijn contract met Eigen Huis alsnog voort te zetten. Budget Energie neemt dat serieus. Het was nimmer de bedoeling de familie De Beurs te benadelen, hun excuses. Ze spreken de verkoper aan op de procedures bij collectieve contracten en zullen ook de managers van MediaMarkt bijpraten om herhaling te voorkomen. Bart de Beurs keert terug in het collectief, maar moet wel de ontvangen 87,50 euro korting teruggeven. Maar dat is logisch. Een leermoment voor alle betrokken partijen.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Net binnen