Hockeyers Laren versterken zich met Floris Kuiper

Floris Kuiper
© Foto Casper Smit
Laren

Na Thomas Vis (HGC) krijgen de hockeyers van Laren opnieuw versterking vanuit de hoofdklasse. Floris Kuiper komt over van Almere, dat afgelopen seizoen als laatste eindigde.

De 24-jarige middenvelder speelde in het verleden in de jeugd bij Pinoké, waar de huidige Laren-coach Nanco Jansonius nog altijd verantwoordelijk is voor de jeugdopleiding bij de jongens.

,,Ik ken Floris als jeugdspeler van Pinoké. Hij is een professionele en enthousiaste jongen die de afgelopen jaren veel ervaring heeft opgedaan in de hoofdklasse met Almere. Zijn volwassenheid, overzicht en handelingstempo zijn een belangrijke toevoeging aan onze groep’’, vindt Jansonius, die Bouwe Buitenhuis ziet vertrekken naar hoofdklasser Klein Zwitserland.

,,Na het vertrek van enkele spelers zijn we heel blij met de komst van Floris waarmee de selectie bijna rond is. We verwachten volgend seizoen door te kunnen bouwen’’, zegt Jasper Vredegoor, namens de commissie tophockey.

Vanuit jongens A1 maken Sebastiaan Bos, Luke Friederich, Bart de Nie, Teun van Uunen en Thijmen Zwierstra deze zomer de overstap naar de hoofdmacht.

Net binnen