Ajax hervat training op twee locaties

AMSTERDAM

De selectie van Ajax is zaterdag in twee groepen en op twee verschillende locaties begonnen aan het volgende trainingsblok op weg naar het nieuwe voetbalseizoen.

Trainer Erik ten Hag stapte met onder anderen Quincy Promes, Sergiño Dest, Zakaria Labyad en Hakim Ziyech het veld naast de Johan Cruijff ArenA op. Iets verderop, op trainingscomplex De Toekomst, gingen onder anderen Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar en Ryan Gravenberch het veld op.

De spelers van Ajax trainden na het afgebroken seizoen tot 15 mei door en werden vervolgens op vakantie gestuurd. Veel spelers kwamen de afgelopen weken toch naar hun club om conditioneel in orde te blijven. De meeste buitenlandse voetballers bleven in Nederland. Velen van hen konden hun familie ook niet bezoeken, vanwege allerlei reisbeperkingen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De meeste spelers van Ajax meldden zich eerder deze week al op de club voor enkele testen en trainingen in kleine groepjes. Ten Hag gaat met zijn selectie nu weer een maand trainen.

Na een korte vakantie beginnen de Ajacieden vanaf 1 augustus aan het derde en laatste trainingsblok voor het nieuwe seizoen. Als het aan de KNVB ligt, dan kunnen de Nederlandse clubs tegen die tijd ook weer oefenduels spelen. Het kabinet moet daarvoor nog wel toestemming geven.

Ziyech heeft voor komend seizoen al een contract getekend bij Chelsea. De spelmaker blijft voorlopig doortrainen in Amsterdam, omdat in Engeland het huidige seizoen eerst nog wordt afgemaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen