Herberg Hoorn sluit na vijf succesvolle jaren, rol van aanjager is vervuld

Een voormalige dakloze is aan het woord in de Herberg Hoorn.
© Archieffoto
Hoorn

Vijf jaar geleden begon het als een beloftevol initiatief, maar Herberg Hoorn heeft besloten er mee te stoppen met het jaarlijks terugkerende evenement. ,,Onze rol als aanjager is daarmee vervuld.’’

Ingrid Docter is vanaf het eerste uur betrokken bij het evenement. ,,Vijf jaar geleden zagen wij in de binnenstad weinig verbondenheid en activiteiten in en rondom de kerstperiode. Daarnaast voelden we ook dat er in de samenleving veel aan het bewegen was. We wilden iets vrolijks brengen in de stad, waarbij ontmoeten en delen van talenten centraal stond. In vijf jaar tijd groeide de Herberg uit tot een evenement waar ieder jaar zo’n vijfhonderd vrijwilligers aan meededen.”

Toch besluit de organisatie nu te stoppen met ’hun Herberg’. Al na het eerste jaar werden ook door anderen partijen meer initiatieven gestart in de Hoornse binnenstad. ,,Herberg Hoorn heeft verschillende partijen geïnspireerd om zelf nieuwe dingen te organiseren, al dan niet in samenwerking met ons’’, verduidelijkt Docter. ,,Ook een aantal betrokken projectleiders van Herberg Hoorn zijn hun taken steeds zelfstandiger gaan invullen. Onze rol als aanjager is daarmee vervuld. Als we zien wat er afgelopen jaar georganiseerd is voor en door de bewoners van Hoorn dan kunnen we daar alleen maar blij mee zijn”.

Net binnen