Acht zondagen op stap met wandelschool Hoorn. ’Wij belonen mensen die vaker willen bewegen’

Het nieuwe wandelen met Jan Tonneman.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Een rustige wandeling van drie kwartier met na afloop een broodje en drankje. Met dit nieuwe initiatief bieden Sportwandelschool Hoorn en Stichting Dwaalpark een uitje op acht achtereenvolgende zondagen.

Onder begeleiding van een trainer en stadsgids wordt vanaf zondag 7 juni iedere zondag om twaalf uur gestart vanaf de Roode Steen. Onderweg worden wandelaanwijzingen gegeven en vertelt de gids bijzonderheden over straten en gebouwen die de deelnemers onderweg passeren.

Georganiseerde wandelingen

Jan Tonneman organiseert onder de vlag van Wandelschool Hoorn al zo’n 22 jaar georganiseerde wandelingen in Noord-Holland boven ’t IJ. Onder meer in Bergen, Schoorl, Alkmaar en Heiloo. Maar ook dichter bij huis in het Streekbos en in Drechterland en Hoorn.

„Ik ga met min of meer vaste groepen op vaste dagen en tijden in de week op stap. Wie zich abonneert kan voor hetzelfde bedrag zo vaak meewandelen als je wilt. Wij belonen mensen die vaker willen bewegen”, aldus Tonneman, zelf inwoner van de Grote Waal.

Hij is nauw betrokken bij Stichting Dwaalpark en bij het Wijklab in winkelcentrum Grote Beer. „Vanuit het programma Samen Sterk worden allerlei initiatieven genomen om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Een van de onderdelen is meer sportieve activiteiten, onder meer in het park. Zo is het idee ontstaan voor een reeks wandelingen op zondag”, licht Tonneman toe.

Deelnemers zijn helemaal vrij om één of meer keer mee te lopen. Per keer moet vijf euro worden betaald. Daarin zitten ook de kosten van het broodje en drankje. Voor informatie en aanmelding: 0229-239447 (tijdens kantooruren) of info@sportwandelschool.nl.

Op zondag 7 juni is er overigens ook een proefles/cursus nordic walking. Hiervoor zijn de kosten vijftien euro (inclusief wandelstokken). Belangstellenden kunnen zich om 8.45 uur melden op het parkeerterrein van tennisvereniging De Hulk, Dwaalpark 1 in Hoorn. Informatie: info@sportwandelschool.nl.

Net binnen