Wilde achtervolging door Haarlem en Heemstede eindigt in Hoofddorp, twee verdachten aangehouden

© DNP.NU
Hoofddorp

Een wilde achtervolging die onder meer Haarlem en Heemstede plaatsvond, is woensdagochtend rond 3 uur geëindigd in Hoofddorp. Twee personen zijn daarbij aangehouden. Een derde verdachte is ontkomen.

De politie zag de auto rond 2.40 uur rijden op Westelijke Randweg in Haarlem. De 20-jarige bestuurder reed 123 kilometer per uur, terwijl 70 kilometer per uur de maximaal toegestane snelheid is.

De achtervolging werd ingezet toen de bestuurder niet wilde stoppen. Met hoge snelheid probeerde hij te ontkomen van de politie.

Wat volgde was een achtervolging waarbij de bestuurder roekeloos rijgedrag vertoonde. De auto werd klemgereden in een doodlopende weg, maar reed met gierende banden achteruit op een politiewagen af. Vervolgens ging hij vooruit door een groenstrook en een berm weer terug naar de rijbaan.

De auto stopte uiteindelijk aan het Bervoetsbos. Daar gingen de drie verdachten er vandoor. De bestuurder werd direct op het Bunderbos aangehouden. Een tweede verdachte is in de omgeving gepakt.

Lange tijd is gezocht naar de derde persoon, onder meer met een politiehelikopter en met een politiehond. De auto is weggesleept door een berger. Ondanks het nachtelijke tijdstip trok de actie bekijks van buurtbewoners.

Bij de verdachte werden vier wikkels cocaïne aangetroffen. Ook heeft hij positief getest op cocaïne bij een speekseltest.

© DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© DNP.NU
© DNP.NU

Net binnen