Lars Weistra en David Albert versterken Zeemacht in de zaal

David Albert (m) is straks in alles een sailor
© Archieffoto
Den Helder

David Albert gaat weer zaalvoetballen bij Zeemacht. Hij krijgt er dan andermaal gezelschap van Lars Weistra. Die de Koninklijke Marine verkiest boven een contract in de tweede divisie bij Katwijk.

De Nieuwedieper had al een tweejarig contract getekend in de bollenstreek. Hij zou overkomen van de Koninklijke HFC. Dat is met goedvinden van de voetbalclub ontbonden. Weistra die ook voor Marlène speelde in de zaal was eerder al actief bij de eerste divisieclub in zijn woonplaats.

Waar David Albert, nog zo’n rasvoetballer, drie jaar geleden met zijn ongekende productie grotendeels verantwoordelijk was voor de promotie van Zeemacht naar de eredivisie. Hij legde aanbiedingen van andere ploegen op het hoogste niveau toen nog naast zich neer maar vertrok na de degradatie alsnog naar Hovocubo. In de wetenschap dat het lastig zou worden in de beste ploeg van Nederland een plek te veroveren. Mede door zijn maatschappelijke activiteiten als zelfstandig ondernemer en het dus niet altijd kunnen trainen belandde Albert in Hoorn op het tweede plan. Na de winterstop was hij er alleen nog oproepkracht.

Terug op het vertrouwde nest bij de eerste divisieclub in Den Helder, waar ook Pieter Mulder (Succes) de gelederen komt versterken, neemt Albert een brok nieuwe ervaringen mee.

De zaal heeft voor hem de hoogste prioriteit. Dat blijkt ook uit de overstap van FC Den Helder in de tweede klasse, naar de veldvoetballers van Zeemacht drie niveaus lager. Of Weistra naast de zaal ook op het veld blijft voetballen moet nog blijken. In dat geval ligt een terugkeer naar de FC op de Streepjesberg voor de hand.

Net binnen