Premium

Druk rond openen zwembad Sijsjesberg loopt op. GroenLinks Huizen wacht niet op antwoorden college en komt met motie

Druk rond openen zwembad Sijsjesberg loopt op. GroenLinks Huizen wacht niet op antwoorden college en komt met motie
ZWEMBAD DE SIJSJESBERG IN HUIZEN
© ARCHIEFFOTO STUDIO KASTERMANS ALEXANDER MARKS
Huizen

De druk op het college van Huizen om zwembad Sijsjesberg alsnog te openen neemt toe. Er is flink wat publieke verontwaardiging en onbegrip. De fractie van GroenLinks komt woensdag met een motie in de raad van Huizen.

GroenLinks had enkele dagen geleden al vragen gesteld aan het Huizer college over het plan Sijsjesberg het gehele jaar gesloten te houden. Maar de fractie wacht niet op antwoorden en komt met een voorstel aan de raad. Ze wijst daarbij ook op vergelijkbare baden elders in het land, die wel open gaan.

Wat GroenLinks betreft moet Sijsjesberg in elk geval open voor baantjes zwemmen en voor verenigingen die willen trainen. Ze wijst daarop ook op het grote belang van beweging, juist in deze tijd, en op het waarschijnlijk gesloten blijven van veel sportvoorzieningen. Met gepaste maatregelen moet openstelling mogelijk zijn, vindt de fractie.

Onbegrip

Ook op sociale media heerst bij tientallen mensen onbegrip, niet alleen over Sijsjesberg maar bijvoorbeeld ook Bosbad De Vuursche bij Baarn dat dichtblijft. Er wordt gewezen op de onverantwoorde drukte bij stranden en strandjes, zoals met Hemelvaart.

Elders in het land zijn er buitenbaden die wel open gaan. Zo opent het Bosbad Leersum in de gemeente Utrechtse Heuvelrug vanaf 29 mei zijn deuren, met een vier dagen durende test. Ze doet dat conform een protocol opgesteld door de zwembadbranche.