Premium

FotoBoek: Henk Bouma leeft van de wind

Veertig jaar lang fotografeerde Joop Boek voor de Alkmaarsche Courant. Hij maakte de gloriejaren van AZ mee, legde natuurgeweld vast, volgde topartiesten in de regio. Eens per week geeft hij een beeld van Alkmaar en omgeving in de rubriek FotoBoek.

Windturbine-ontwerper, bouwer en exploitant Henk Bouma, werktuigbouwkundig ingenieur uit Heerhugowaard.

In Nederland heeft hij een aantal windparken gebouwd, waarvan sommige in eigen beheer, onder meer aan de Westerschelde in Vlissingen en op de Maasvlakte. Buiten onze grenzen staan windmolens afkomstig uit het bedrijf van Henk Bouma, in de Verenigde Staten en in Egypte.

Aan het Noordhollands Kanaal staan ook windmolens te draaien van Bouma windenergie die dagelijks bijdragen leveren aan het elektriciteitsnet. Zijn molens staan op veel plaatsen in het Nederlands landschap, vooral de agrarische sector maakt er veel gebruik van.

Was Bouma niet druk met zijn bedrijf, dan was hij wel bezig met zijn grote liefde: het ontwerpen en het bouwen van zeiljachten. Zelf is hij een verwoed zeiler.

Gratis boek

’Leven van de Wind’, is de titel van het vorig jaar door Henk Bouma uitgegeven boek.

Een boek met 224 pagina’s, en veel fotopagina’s. Schrijver en uitgever Henk Bouma stelt ze gratis ter beschikking aan de abonnees van de Alkmaarsche Courant, zolang de voorraad strekt.

Belangstelling? Stuur een mail naar bolima@stbwind.nl met naam en adres waar het boek naartoe moet worden gestuurd.