Premium

Nieuw Badhoevedorps sportpark De Veldpost flinke stap dichterbij na uitspraak Raad van State

Nieuw Badhoevedorps sportpark De Veldpost flinke stap dichterbij na uitspraak Raad van State
Badhoevedorp

De gemeente Haarlemmermeer kan doorgaan met het verwerven van gronden voor het nieuwe sportcomplex De Veldpost in Badhoevedorp. De Raad van State heeft het beroep van Kennemerland Beheer tegen het bestemmingsplan ongegrond verklaard.

Vorige maand kreeg de poldergemeente bij Koninklijk Besluit al toestemming om een onteigeningsprocedure te beginnen om de grond in bezit te krijgen. De gemeente ziet het niet zitten dat Kennemerland Beheer, dat de betreffende grond nu nog in handen heeft, het nieuwe sportpark voor voetbalclub Pancratius en SC Badhoevedorp zelf ontwikkelt. Haarlemmermeer vindt dat dat ’een publieke aangelegenheid is, onder meer vanwege de belangrijke maatschappelijke functie die de sportverenigingen in het dorp hebben’.

Met de uitspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan onherroepelijk. Verantwoordelijk wethouder Mariëtte Sedee (CDA) meldt in een gemeentelijk persbericht dat ze ’heel blij’ is. Met de uitspraak van de hoogste bestuursrechter is de verhuizing van de twee Badhoevedorpse sportverenigingen weer een stap dichterbij gekomen, constateert ze.

In het Koninklijke Besluit van vorige maand werd ervan uitgegaan dat Pancratius en Badhoevedorp eind 2021 of begin 2022 hun intrek kunnen nemen op het nieuwe sportpark. Al sinds eind vorige eeuw wordt gesproken over een verhuizing naar De Veldpost. Atletiekvereniging Badhoevedorp is ruim twee jaar geleden al verkast naar het nieuwe sportcomplex ten zuiden van de Schipholweg.

De Raad van State heeft wel aangegeven dat de gemeente het exploitatieplan, waartegen Kennemerland Beheer ook beroep had aangetekend, op twee punten dient aan te passen. Dat moet binnen een half jaar gebeuren.