Premium

Nieuw bouwplan voorziet in 340 woningen in Kwadijkerpark Purmerend

Nieuw bouwplan voorziet in 340 woningen in Kwadijkerpark Purmerend
Een plattegrond van de nieuwe Purmerendse wijk Klein geluk Kwadijkerpark.
© Illustratie gemeente Purmerend
Purmerend

Het Kwadijkerpark in het noorden van Purmerend kan plaats bieden aan 340 nieuwe woningen.

Het college heeft een intentieovereenkomst gesloten met de Prinsenstichting, die op het terrein een instelling heeft voor verstandelijk gehandicapten, met woningcorporatie Rochdale en met projectontwikkelaar AM. Op het terrein is behalve de al bestaande woningen en voorzieningen voor cliënten van de Prinsenstichting ruimte voor ongeveer 100 sociale huurwoningen en zo’n 240 vrijesectorwoningen.

Kwadijkerpark ligt in de Overwhere-Noord, tussen de provinciale weg N244 en de Flevostraat. Al sinds 2007 wordt door de gemeente Purmerend, Prinsenstichting en Rochdale gewerkt aan plannen voor woningbouw in dit gebied. Met de nieuwe intentieovereenkomst is dat plan een stuk dichterbij.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe woningen is het uitgangspunt dat er rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van de cliënten van de Prinsenstichting. Wat de gemeente betreft wordt het gebied overzichtelijk ingericht, met oog op kleinschaligheid en met respect voor de aanwezige natuurwaarden. Een groot deel van het gebied is al groen ingericht. Er is ruimte voor zowel rijtjeshuizen als levensloopbestendige ouderenwoningen en twee-onder-een-kapwoningen.

De plannen zijn volgens wethouder Thijs Kroese al vergevorderd. Maar met name door de kredietcrisis van enkele jaren geleden heeft de ontwikkeling een tijd stil gelegen. De nieuwe wijk krijgt de naam Klein geluk Kwadijkerpark en de bouw kan naar verwachting medio volgend jaar van start gaan.