Premium

Wethouder: ’Het was druk maar net niet te druk op de Noorderplas’

Wethouder: ’Het was druk maar net niet te druk op de Noorderplas’
Bootjes en jongeren dicht bij elkaar aan de rand van de Noorderplas.
© Foto Mediahuis
Langedijk

Het was druk maar net niet te druk. Dat stelt wethouder Jasper Nieuwenhuizen van Langedijk naar aanleiding van berichten over de reuring op de Noorderplas tijdens Hemelvaartsdag. Er is wel degelijk gehandhaafd door boa’s, benadrukt hij.

Nieuwenhuizen heeft ’s middags rond vier uur overlegd met de veiligheidsadviseurs. ,,We hebben de Noorderplas en het Geestmerambacht scherp in de gaten gehouden. Het was prachtig weer en iedereen wilde naar buiten. Er waren op beide plekken veel mensen bij elkaar.’’

De gemeente deed op Facebook een verzoek om niet meer naar deze plekken toe te gaan. ,,Dat werkte, daarna kwamen de mensen niet meer.’’ Er lagen overigens al plannen klaar, zegt hij. Als het in het Geestmerambacht echt te druk was geworden, zouden de parkeerplaatsen worden afgesloten.

Heerhugowaard besloot rond datzelfde tijdstip om de toegangswegen tot het Park van Luna af te sluiten. ’Het is niet mogelijk om naar het park of strand te komen’, aldus de gemeente op Facebook.

De gemeente Heerhugowaard en de politie hebben samen een boot aangeschaft, zo bleek vorige week. Daarmee gaan ze de overlast van snelle bootjes, vaak tot in de kleine uurtjes, aanpakken. ,,We zijn ontzettend blij met de boot. We kunnen nu gaan handhaven op de binnenwateren van Heerhugowaard’’, aldus een politiewoordvoerder, op bezoek bij een gemeentelijke commissie. Er wordt fiks geklaagd over (te) snel varende bootjes, die ook voor schade aan oevers en nesten zorgen.