Premium

Hoogstandjes vanuit de lucht

Hoogstandjes vanuit de lucht

Waarom zou ik een 850 euro kostende high-tech drone van tien kilometer afstand video naar mijn telefoon laten sturen? Ik zou er behoorlijk zenuwachtig van worden in ieder geval. Komt-ie nog wel terug?

Onlangs introduceerde de marktleider op het gebied van consumentendrones DJI de kleine Mavick Air 2. Met een heleboel functionaliteiten aan boord van zijn grotere broers uit de line-up van de Chinese fabrikant.

De nieuwe drone is langer, dikker en zwaarder dan zijn voorganger, de Mavick Air. De afstandsbediening werkt prettig in combinatie met je telefoon, maar is ook groter en zwaarder. Desalniettemin (totaal 1,1 kg) makkelijk weg te stoppen in een rugzak.

De vliegtijd is verbeterd. Ga je met twee batterijen op pad, dan ben je een uur lang in de lucht. Dankzij een grotere sensor geeft DJI je de mogelijkheid om in 4K te filmen met 60 beelden per seconde. Ook het maken van foto’s is sterk verbeterd met het nieuwe SmartPhoto, dat automatisch belichting aanpast.

Wil je speciale effecten in je video’s, dan hoef je niet moeilijk te doen. Met Quickshots maak je eenvoudig voorgeprogrammeerde indrukwekkende shots. De Mavick Air 2 heeft ook diverse volgfuncties, zoals Focustrack, Point of Interest en ActiveTrack en Spotlight, waardoor spectaculaire achtervolgingsbeelden binnen ieders bereik liggen.

En tegen iets aanbotsen is haast onmogelijk. Dankzij Obstacle Avoidance, waardoor alles ontweken wordt. Toch wel veilig voor zo’ n investering.

Lenno van Dekken