Premium

Gedetailleerde chatgesprekken via Facebook die vaak seksueel van aard waren, nekken man (38) uit Anna Paulowna. Hij krijgt anderhalf jaar cel voor misbruik kwetsbare jongen uit Schagen

Gedetailleerde chatgesprekken via Facebook die vaak seksueel van aard waren, nekken man (38) uit Anna Paulowna. Hij krijgt anderhalf jaar cel voor misbruik kwetsbare jongen uit Schagen
Anna Paulowna

De 38-jarige R. L. uit Anna Paulowna is woensdag door de rechtbank in Alkmaar wegens ontucht met een minderjarige jongen veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. L. moet ook ruim vijfduizend euro schadevergoeding betalen aan de jongen.

Er was tegen de man 32 maanden cel geëist. De seksuele contacten tussen de jongen en L. begonnen volgens het slachtoffer in 2016 toen de jongen veertien jaar oud was. Sindsdien zouden de twee in bijna twee jaar tijd twintig tot dertig keer seks hebben gehad. Ze kenden elkaar, omdat R.L. een relatie had gehad met een oudere broer. Nadat die was beëindigd, bleef hij bij het gezin in Schagen over de vloer komen.

Overnacht

De huisvriend ontkende bijna twee weken geleden in alle toonaarden dat hij geregeld seks had met de jongen. Volgens hem heeft de jongen slechts eenmaal bij hem overnacht, maar is er toen niks gebeurd.

De rechtbank vindt de aangifte van het slachtoffer echter betrouwbaar. Er zijn volgens de rechters geen aanwijzingen dat de jongen zijn verklaringen heeft verzonnen of aangedikt. De rechtbank wijst onder meer op de gedetailleerde chatgesprekken via Facebook die vaak seksueel van aard waren.

Ongeloofwaardig

R.L. heeft wel toegegeven dat hij het vaak over seks had via Facebook, maar volgens hem ging dat vooral van de jongen uit. Hij zou de gesprekken hebben afgekapt. De rechtbank vindt dat standpunt gezien het dossier ’volstrekt ongeloofwaardig’.

De rechters vinden dat L. zijn positie als vriend van de familie fiks heeft misbruikt door ’veelvuldig en ruimschoots’ seks te hebben met een kwetsbare jongen.