Premium

SP wil toiletwagen op Koemarkt in Purmerend voor bezoekers met hoge nood

SP wil toiletwagen op Koemarkt in Purmerend voor bezoekers met hoge nood
Purmerend

Een toiletwagen op de Koemarkt. Een ideale manier voor bezoekers van de Purmerendse binnenstad met hoge nood, vindt de SP-fractie. Het college heeft daar echter weinig oren naar.

Er zijn plannen voor een openbare toiletvoorziening op de Koemarkt. Maar inmiddels heeft de coronacrisis zijn intrede gedaan. Daardoor zijn veel horecazaken in de binnenstad van Purmerend gesloten en kunnen bezoekers van de binnenstad die nodig naar de wc moeten, daar niet terecht.

Dat is fractievoorzitter Theo de la Haye een doorn in het oog. ,,De winkeliers, voor zover geopend, zijn steeds minder of in het geheel niet bereid om toegang te verstrekken aan hun toilet’’, schrijft hij in een brief aan het college. De oplossing is wat hem betreft simpel. ,,Kan het college een toiletwagen inhuren voor de binnenstad totdat het geplande openbare toilet op de Koemarkt gerealiseerd is?’’

Het college ziet dat niet zitten, blijkt uit de reactie vanuit het stadhuis. ,,Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op campings en vakantieparken en bij parken, natuurgebieden en stranden zijn tot 1 juli 2020 gesloten om verspreiding van het coronavirus te beperken’’, aldus burgemeester en wethouders. Purmerend sluit zich bij die maatregel aan. Overigens opent de Purmerendse horeca per 1 juni zijn deuren weer.