Buurtbus Santpoort-Noord - Haarlem staat vanwege coronavirus stil tot einde zomervakantie

Buurtbus Santpoort-Noord - Haarlem staat vanwege coronavirus stil tot einde zomervakantie
De buurtbus rijdt voorlopig nog niet.
© Foto provincie NH
Santpoort-Noord

De buurtbus die in Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid door vrijwilligers wordt gereden, rijdt vanwege het coronavirus niet tot 17 augustus ofwel het einde van de zomervakantie.

Buurtbus 481 rijdt van Santpoort-Noord via Santpoort-Zuid en Bloemendaal naar Haarlem. Het gaat om een achtpersoonsbusje die volgens een vaste route en dienstregeling rijdt.

Deze bus wordt bestuurd door vrijwilligers. De meeste van hen zijn ouderen die tot de risicogroep behoren voor besmetting met het coronavirus. Bovendien is de buurtbus nog niet voorzien van beschermende voorzorgsmaatregelen. Zo is er geen afscherming bij de chauffeur..

In de komende periode bekijkt de provincie samen met de buurtbusverenigingen in Haarlem/IJmond en Noord-Holland Noord en Connexxion op welke manier de buurtbussen na de zomervakantie weer opgestart worden.

De beoogde startdatum in augustus wordt mogelijk verschoven, als er voor die tijd bijvoorbeeld geen versoepeling komt voor buurtbuschauffeurs die tot de risicogroep behoren. De buurtbusverenigingen, Connexxion en de provincie Noord-Holland hebben dit besluit gezamenlijk genomen.

De buurtbus rijdt al niet meer sinds maandag 16 maart.