Premium

Gedonder rond Ties van der Lecq; Nieuwe werkgever verbiedt Heilooër badmintoninternational uit te komen voor Duinwijck

Gedonder rond Ties van der Lecq; Nieuwe werkgever verbiedt Heilooër badmintoninternational uit te komen voor Duinwijck
Ties van der Lecq: ,,Ik voel mij dus op zijn zachtst gezegd niet netjes en niet eerlijk behandeld en ga proberen een oplossing te vinden.”
© Archieffoto
Heiloo

Ties van der Lecq verbond zich onlangs voor een jaar aan Bundesligaclub SC Union 08 Lüdinghausen. De Noord-Hollandse badmintonner had enkele dagen later al spijt van zijn besluit. Zijn nieuwe werkgever verbiedt hem namelijk om ook voor het Haarlemse Duinwijck uit te komen. Terwijl volgens de speler uit Heiloo tijdens de onderhandelingen expliciet gezegd zou zijn dat hij zijn Nederlandse club trouw kon blijven.

Van der Lecq maakte een prima seizoen door met onder meer de verrassende winst in het mannendubbel tijdens het Nederlands kampioenschap in januari en een beslissende rol bij het behalen van het historische zilver bij het Europees kampioenschap voor landenteams. Om nog beter te worden in een hardere competitie dan de Nederlandse en euro’s te verdienen tekende hij onlangs een contract bij de Duitse club, waar ook de collega internationals Jelle Maas en Nick Fransman spelen.

De Duitse bond verbood altijd om uit te komen in twee competities tegelijk maar hief onlangs het verbod op. ,,Ik heb nog expliciet gevraagd of het oké was om ook voor Duinwijck uit te blijven komen en dat werd bevestigd’’, stelt Van der Lecq. ,,Ik wil dat graag en dus tekende ik vol vertrouwen een contract. Maar een paar dagen geleden kreeg ik een telefoontje van de clubmanager dat zij mij min of meer exclusief opeisen voor de club. Ik kan alleen nog voor Duinwijck uitkomen als Lüdinghausen een gelijkwaardige vervanger voor mij kan vinden. Ik voel mij op zijn zachtst gezegd niet netjes en niet eerlijk behandeld en ga proberen een oplossing te vinden, want Duinwijck is toch mijn cluppie.”

Het is overigens nog maar de vraag wanneer en in welke vorm de Nederlandse badmintoneredivisie - waarin ook BV Hoorn uitkomt - start. Spelen lijkt vanaf 1 september weer te mogen, maar waarschijnlijk zijn er aanpassingen vereist. Als de anderhalve meter afstand-regel streng wordt toegepast is een dubbel onmogelijk. Eind mei overlegt de bond met de clubs over de (on)mogelijkheden om de competitie toch op te starten met ook een oplossing voor het handhaven van de anderhalve meter maatregel bij de dubbelspelen. Badminton Nederland probeert tevens in Den Haag toestemming te regelen om de sporthallen eerder te mogen openen dan 1 september.

Net binnen