Premium

Wethouder Slegers belooft dat Zaanse camperplaats voor vakantie goed geregeld is

Wethouder Slegers belooft dat Zaanse camperplaats voor vakantie goed geregeld is
Zaanstad

De gemeente treuzelt met het organiseren van een goede campervoorziening in de Wezelstraat, achter station Zaanse Schans. Dat vindt raadslid Perry van der Velden die er dinsdag voor de vierde keer vragen over stelde maar nog steeds niet weet wanneer het nou in orde is.

De camperplaats is er al een paar jaar en de populariteit groeit, mede omdat campertoeristen elkaar vertellen dat het een prima plek is en nog goedkoop ook. Het kost namelijk helemaal niets. Het gevolg is dat het parkeerterrein achter het station vaak vol staat. De vakantiegangers moeten voor allerlei voorzieningen naar het tankstation in Rooswijk maar dat vinden zij niet handig en zij doen zoveel mogelijk naast de camper. Zo staat er geregeld een barbecue te roken.

Om de buurt te beschermen tegen overlast wil Van der Velden dat het goed geregeld wordt. Daarmee is Zaanstad nu al vanaf juli vorig jaar bezig en telkens als Van der Velden vraagt hoe het ermee staat, is het bijna klaar.

Nu belooft wethouder Gerard Slegers dat er voor de zomervakantie spelregels komen.

Het ingewikkelde is dat Zaanstad er geen camping van wil maken omdat er dan een hele rompslomp op de gemeente af komt. Een gratis parkeerterrein is veel makkelijker. Maar daarvan blijken de nadelen. Dat kan verholpen worden met grote inzet van handhaving, maar Zaanstad hikt tegen de kosten daarvan aan.

Slegers - die zelf ook vindt dat het te lang geduurd heeft - komt met een paar plannen naar de gemeenteraad en die mag kiezen. Slegers maakt haast, belooft hij, want het is te verwachten dat veel Nederlanders de vakantie doorbrengen in eigen land. Hij verwacht daarom nog meer toeristen die met de kampeerbus komen.