Heemskerker Clive Keus breekt noodgedwongen zijn wereldreis af en keert terug bij ADO’20

Heemskerker Clive Keus breekt noodgedwongen zijn wereldreis af en keert terug bij ADO’20
Clive Keus maakt zijn comeback op De Vlotter.
© Foto ADO’20
Heemskerk

Clive Keus was met zijn vriendin aan het werk op een schip voor toeristen in Nieuw-Zeeland toen de coronapandemie uitbrak. Het stel heeft hun wereldreis noodgedwongen afgebroken en Keus keert daarom volgend seizoen weer terug bij ADO’20, de club waar hij al 300 wedstrijden voor speelde.

De 29-jarige Keus vertrok in april 2019 naar de andere kant van wereld, maar hij keert eerder terug dan verwacht. ,,We werkten allebei op een schip in Milford Sound (een fjord in Nieuw-Zeeland) waarop toeristen meegenomen werden langs mooie uitzichten zoals bergen en watervallen. Helaas werden we daar ook getroffen door de coronamaatregelen en bleven de toeristen weg’’, aldus de Heemskerker. Het koppel twijfelde wat te doen, maar uiteindelijk hebben ze ervoor gekozen om weer terug te keren naar Nederland en hier weer een baan te zoeken. Keus had al regelmatig contact met Toan Tan van ADO’20, dus de link was snel gelegd. ,,Ik heb er veel zin in om voor die 350e wedstrijd te gaan.’’

Ervaring

Voor de Heemskerkers is Keus een welkome aanvulling van de selectie. De aanvaller heeft veel getraind in Nieuw-Zeeland en is fit. ,,Ondanks dat hij een jaar niet gespeeld heeft, verwacht ik dat hij er snel weer kan staan’’, aldus Toan Tan. ,,Hij is met zijn 29 jaar jong volgend seizoen de oudste selectiespeler en kan met al zijn ervaring een belangrijke rol spelen in het zeer jonge team.”

Keus komt uit de eigen jeugd van ADO’20, maakte als B-junior zijn debuut in het eerste en hij kon daarna terecht bij AZ. Dat werd niet het gehoopte succes en hij keerde weer terug naar Heemskerk. Bij ADO’20 speelde hij vlak voordat hij op wereldreis ging zijn 300e wedstrijd in het eerste. De goal in de bekerwedstrijd tegen Vitesse was zijn persoonlijke hoogtepunt, ondanks dat ADO met 10-1 verloor.

Net binnen