Premium

Man (30) gebruikt schroevendraaier en elektriciteitssnoer om vriendin te mishandelen, zestien maanden cel geëist tegen geboren Pakistaan

Man (30) gebruikt schroevendraaier en elektriciteitssnoer om vriendin te mishandelen, zestien maanden cel geëist tegen geboren Pakistaan
Haarlem

Tegen een 30-jarige man die vorig jaar zijn toenmalige vriendin met een schroevendraaier probeerde te verwonden en haar schopte en sloeg, is vrijdag een celstraf van zestien maanden geëist. De voorlopige hechtenis van de geboren Pakistaan, die al meer dan dertien maanden in voorarrest zat, werd dezelfde dag nog opgeheven.

Eerder stelde de rechtbank al vast dat Z. K. zich op 31 maart 2019 schuldig heeft gemaakt aan poging tot zware mishandeling. Hij schopte en sloeg het slachtoffer toen ze op de grond lag en maakte met een schroevendraaier stekende bewegingen richting haar nek. Ook had K., die al een flink strafblad heeft, een elektriciteitssnoer om haar hals gedaan en aangetrokken. Desondanks heeft hij volgens de rechters niet geprobeerd zijn ex-vriendin om het leven te brengen, waar hij door het OM wel van werd beschuldigd.

Vrijdag waren vooral een psycholoog en psychiater die K. onderzochten en een vertegenwoordiger van de reclassering aan het woord. Zij zagen niet veel in tbs met voorwaarden, mede vanwege diens gebrek aan motivatie. Om K. toch voorwaarden op te leggen, wil de aanklaagster zijn proeftijd verlengen tot in 2022. Zo kan hij gedwongen worden mee te werken aan begeleid wonen en het vinden van dagbesteding. Een goed idee, hij kan wel hulp gebruiken, aldus K.’s advocaat. Uitspraak is op 29 mei.