Premium

Verpleeghuis De Blinkert in Haarlem mag weer bezoekers ontvangen

Verpleeghuis De Blinkert in Haarlem mag weer bezoekers ontvangen
Woonzorglocatie De Blinkert van Kennemerhart is onderdeel van de pilot.
© Publiciteitsfoto
Haarlem

Woonzorglocatie De Blinkert van Kennemerhart is het 26ste verpleeghuis in Nederland en eerste verpleeghuis in Haarlem dat deelneemt aan de pilot verruiming bezoekregeling verpleeghuizen. De Blinkert werd hiervoor aangewezen door de GGD Kennemerland.

Kennemerhart is blij om onderdeel te zijn van de pilot en hoopt hiermee bij te dragen aan een verdere verruiming van de bezoekregeling van verpleeghuizen in Nederland.

De verruiming van de bezoekregeling past in de visie van Kennemerhart als het gaat om het zoeken naar vrijheid voor cliënten en aandacht voor contact met naasten.

Sinds 20 maart geldt een door het kabinet opgesteld bezoekverbod aan verpleeghuizen om de kans zo klein mogelijk te maken dat kwetsbare ouderen in verpleeghuizen het coronavirus krijgen.

Op 6 mei volgde het kabinetsbesluit om een eerste stap te zetten om de bezoekregeling voor verpleeghuizen te versoepelen.

Echter onder strikte voorwaarden, gemonitord en gecontroleerd. Als blijkt dat de versoepeling van de bezoekregeling in de praktijk goed werkt, zal het kabinet op 19 mei een verdere verruiming van de bezoekregeling bekend maken. Deze zal dan ingaan vanaf 25 mei.

Audrey van Schaik, bestuurder Kennemerhart: ,,We zijn ontzettend blij dat De Blinkert onderdeel is van de pilot. Deelname hieraan maakt het mogelijk voor een aantal bewoners en hun familie om elkaar weer fysiek te ontmoeten. Voor hen heeft het bezoekverbod een grote impact op hun leven. We hopen dat de ervaring van De Blinkert straks zal bijdragen aan het besluit om de bezoekregeling nog meer te verruimen zodat nog meer verpleeghuisbewoners met hun familie herenigd kan worden.’’’

Vanaf 1 mei was het in De Blinkert al mogelijk om gebruik te maken van een bezoekruimte met plexiglas. Andere locaties van Kennemerhart, zoals Schoterhof, De Molenburg, Huis in de Duinen, Meerleven en binnenkort ook De Rijp hebben een zogenoemde Flexvisit beschikbaar om bezoek mogelijk te maken.