Premium

Piet Halman via jeugd De Graafschap en beloften Cambuur naar Odin’59. Meer concurrentie voorin bij Heemskerkse derdedivisieploeg

Piet Halman als speler van Jong Cambuur in actie tussen Rasmus Wendt en Peer Koopmeiners (6) tijdens een oefenwedstrijd tegen Jong AZ.
© Foto Orange Pictures/Pieter van der Woude
Heemskerk

Met het aantrekken van de 20-jarige vleugelspits Piet Halman en de slechts twee jaar oudere topschutter Luke Vahle voegt de nieuwe trainer Ted Verdonkschot voor komend seizoen snelheid en doelpunten toe aan de voorwaartse lijn van Odin’59. Daarmee wordt de concurrentie voorin in elk geval heviger en dat is precies wat de Haarlemse oefenmeester voor ogen heeft.

Halman, geboren en getogen in Schagen, komt over van Cambuur Leeuwarden waar hij het afgelopen seizoen uitkwam voor Jong. „Eind maart werd duidelijk dat ik zou moeten vertrekken. Ik heb dit seizoen ook niet heel veel gespeeld; vaak kregen reserves van het eerste de voorkeur. En elk nieuw seizoen schuiven ze jeugd door. Als je de stap omhoog niet maakt, dan is het dus einde verhaal”, vertelt de blonde aanvaller, die meer had verwacht van zijn ontwikkeling. „Ik ben naar Leeuwarden gekomen vanuit de jeugd van De Graafschap, ben er ook gaan wonen, zodat ik vol voor een carrière kon gaan.”

Net binnen