Premium

Na succes in Lisse worden Brian van der Werff en Boyd Stevens nu ploeggenoten bij Hollandia: ’Als het gezellig wordt, kan ik eindelijk eens écht blijven zitten na de training’

Brian van der Werff en Boyd Stevens (rechts) in Koffie van Hoorn, de zaak van Stevens. De twee spelen volgend seizoen bij Hollandia weer samen.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Uren zaten ze bij elkaar in de auto. Vier keer in de week reden Brian van der Werff en Boyd Stevens vanuit Hoorn samen naar Lisse. In de bollenstreek waren de vrienden twee seizoenen lang ook ploeggenoten. Ze hielpen FC Lisse naar de tweede divisie. Komend seizoen dragen ze opnieuw hetzelfde shirt. Ditmaal kunnen ze op de fiets naar de training: Van der Werff en Stevens zijn de eerste aanwinsten van Hollandia.

De voetballevens van keeper Van der Werff (27) en verdediger Stevens (26) kennen meer overeenkomsten dan twee dezelfde clubs op hun cv. Allebei begonnen ze ooit als jochie bij Always Forward en alle twee werden ze al op jonge leeftijd weggeplukt door FC Volendam. En waar hun broers Maikel (Van der Werff, FC Cincinnati) en Sonny (Stevens, Cambuur) in het vissersdorp begonnen aan een profcarrière kwam het zover niet voor zowel Brian als Boyd.

Net binnen