Hollandia ziet clubtopscorer Mukhtar Suleiman vertrekken naar OFC

Met vijftien treffers was Mukhtar Suleiman (rechts) dit seizoen clubtopscorer van Hollandia, de koploper van de hoofdklasse A.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Mukhtar Suleiman vertrekt na één seizoen weer bij Hollandia. De linkerspits maakt de overstap naar derdedivisionist OFC uit Oostzaan. Met vijftien treffers was de 21-jarige Suleiman dit seizoen topscorer van de Hoornse koploper van de hoofdklasse A.

De carrière van Suleiman zit in een stroomversnelling sinds hij zijn debuut maakte in het eerste elftal van Always Forward. Eén seizoen speelde hij slechts voor de vierdeklasser voordat hij werd opgepikt door eersteklasser Zwaluwen’30. Ook daar bleef het bij een eenjarig dienstverband, want opnieuw volgde een stap hogerop. Ditmaal naar Hollandia.

En ook die club blijkt dus niet het eindstation te zijn van Suleiman. Met zijn goede spel – behalve dat hij er veel maakte, leverde hij ook flink wat assists – speelde hij zich in de kijker bij OFC. ,,Daar zullen mijn doelpunten vast een rol in hebben gespeeld’’, zegt Suleiman over zijn overstap. Toch staart hij zich niet blind op het maken van goals. ,,Als linksbuiten is het niet mijn taak om topscorer te worden van een elftal. Ik heb mezelf wel eens écht gericht op het scoren, maar dan pakte het juist niet goed uit. Ik probeert gewoon altijd lekker te spelen zoals ik op de pleintjes doe en dan komt het vaak wel goed.’’

Het resultaat zijn reuzenstappen richting de top van de amateurvoetbalpiramide én dus korte verblijven bij de tussenstations. ,,Toen ik Forward verliet heb ik tegen mezelf gezegd dat ik zo snel mogelijk naar het voor mij hoogste niveau wilde. Naar een niveau waarvan ik zelf denk dat het mijn max is. Dat was met de hoofdklasse nog niet bereikt, maar ook de derde divisie is dat volgens mij niet. Ik weet wat ik kan brengen en daar werk ik hard voor. Tot nu toe is dat altijd voldoende geweest en ik ga ervan uit dat dat straks ook weer zo is. En zo niet? Dan moet ik nog harder werken. Voor nu kijk ik er vooral naar uit om bij OFC te beginnen en ben ik gretig om ook daar zo snel mogelijk een basisplaats te pakken.’’

Net binnen